Yleistä tietoa tapahtumasta

RääkkyLAN on lähiverkkopelitapahtuma (eli “lanit”), jonne nuoret (tai vähän vanhemmatkin) kokoontuvat pelaamaan omilla tietokoneillaan pelejä verkkoyhteyden välityksellä yhden kokonaisen yön ajaksi. Tavallisesti tapahtumassa on verkkopelaamisen lisäksi muutakin ohjelmaa perjantain kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa.

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien Rääkkylän Rasivaarassa, nuorisoseurantalo Rasihovilla kaksi kertaa vuodessa. Ajankohdaksi on vakiintunut syksyllä syyslomaa seuraavan koulutyöviikon perjantain ja lauantain välinen yö ja kevättalvella vastaava ajakohta talviloman jälkeen.

RääkkyLAN on erityisesti yli 12-vuotiaille nuorille – eli lähinnä yläkouluikäisille – suunnattu tapahtuma, ja tapahtumassa on järjestetty valvonta koko ajaksi. Haluamme siis antaa nuorille mahdollisuuden pelata pelejä kavereiden kanssa monta tuntia putkeen. Tietenkin yön aikana saa levätä ja nukkua, mikäli siltä tuntuu.

Lanien järjestäjänä on Rääkkylän kunnan vapaa-aikatoimen lisäksi joukko muita toimijoita, mm. Rasivaaran Nuorisoseura, Rääkkylän 4H -yhdistys sekä Rääkkylän Osuuspankki. Näiden lisäksi tapahtumaa ovat olleet järjestämässa ja tukemassa monet muutkin paikalliset yritykset ja yhdistykset sekä joukko talkoolaisia. Nettiyhteyden tarjoavat Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunta Valopiuha ja Kaisanet.